4 Mayıs 2009 Pazartesi

Düğün davetiye modelleri




Şu sıralar aldığım düğün davetiyeleri sıklaşmaya başlayınca düğün mevsiminin geldiğini farkettim. Yeni bir hayata başlamak heyecan vericidir; ancak maddi durum, ailelerin beklentileri ve eşlerin farklı zevkleri çatışmaları da beraberinde getirir. Bu aşamanın olabildiğince sorunsuz geçmesi için lütfen aşağıdaki önerileri dikkate alın:



  • Önce bir ihtiyaç listesi yapın: Yalnız bu ihtiyaç listesini lütfen abartmayın. Bütün ihtiyaçlarınızın aynı anda alınması gibi bir zorunluluk yok. Bırakın bazı şeyler eksik kalsın. Evlendikten sonra rahat rahat aceleye getirmeden keyfinize göre seçim yapmak inanın daha zevkli. Ev kesinlikle zaman içinde oluşmalı, acele edilerek sonradan pişmanlık yaratacak gereksiz eşyalarla doldurulmamalı.


  • Eşya seçerken odanızın ölçülerine dikkat edin: Küçük bir odaya kocaman bir koltuk takımı+yemek masası, sandalyeler, büfe vb. yerleştirmeye çalışmak daha doğrusu yerleştirememek sıkıntı verir. Bu nedenle odanızın yerleşim planını çok iyi yapmanız gerekir. Bu konuda uzman kişilerden yardım almak iyi bir fikir olabilir.


  • Mobilyalarınızı takım almak zorunda değilsiniz: O yemek masası gerçekten şart mı? Koltuklardan ikili olanını almasanız ne olur? Bu konuda kalıplaşmış düşüncelerimizi biraz kırarak ve daha esnek düşünerek keyifli mekanlar yaratabiliriz. Ben evlenirken seneler önce, salon ve yatak odası takımımın iki parçasını mağazada bırakmıştım ve hiç pişman olmadım. Şuandaki evimde de bir koltuk takımının sadece üçlü kısmını alıp diğer parçalarını almadım. Mağaza görevlisine "takımı bozabilir misiniz?" şeklindeki bir soru yeterli.


  • Eşyanın fonksiyonel olmasına dikkat edin: Şehir dışından gelen misafiriniz çoksa yatağı olan kanepelerin seçilmesi gibi.


  • Farklı tarz ve renkleri kombin ederek kendi stilinizi yaratın: Mağazadan tam takım olarak alınan mobilyalarla döşenmiş evler ben de showroom havası yaratıyor. Kişiye ait hiçbir özgünlük duygusu vermiyor. Yine kendimden örnek vermek gerekirse; yukarıda belirttiğim üçlü koltuğu bir başka tekli koltukla kombin ederek yaşam alanımda kendi tarzımı yarattım. Bunun gibi farklı tarzlar (klasikle modernin yan yana vb.) ve renklerle kişiliğinizi yansıtın.

Bu konuya devam edeceğim...