5 Mart 2010 Cuma

Koltuk kumaş değiştirme

"koltuk alırken mutlaka üzerine oturun. Koltuk denemek ayakkabı denemek gibidir" diyor. Zaten biz de öyle yapıyoruz; mobilyacılarda dolaşırken beğendiğimiz koltukların üzerine "pat" diye kendimizi atıyoruz. Seneler önce Ankara Siteler'den koltuk takımı ararken ne hikmetse tutturmuştum o yıllar ille de koltuklar sarı olacak diye. Siteler kazan biz kepçe dolaş dolaş en sonunda bulmuştuk ama biz de bitmiştik yürümekten. Ve o sarı koltukları biz yıllarca hem oturma odası hem misafir salonu olarak kullandığımız odada tepe tepe kullandık. Helal olsun satıcı gerçekten dürüstmüş. Geçen sene buraya taşınmadan önce masraflar epey artınca yeni bir koltuk takımı almak yerine kumaşları değiştirmeyi tercih ettim. Tepe Home'dan seçtim kumaşları. Bu seferde mutlaka koltukların bir kısmı kadife olacak diye tutturdum ve berjerler için Epengle'den kadife mürdüm rengini tercih ettim. Yukardaki resmi kardeşim buraya geldiğinde çekmişti; aslında aldığım foto kurs bilgilerine göre uygun bir foto değil ama makinemim şarjı bitik olduğu için şuan hem doldurmaya hem de foto çekmeye üşeniyorum affedin. İlerde daha güzel çekersem yayınlarım (sanırım). Neyse amacım size kendi koltuk maceramı uzun uzadıya anlatmak değil şu sıralar koltuk kumaşlarını değiştirmek isteyenlere yardımcı olabilmek.

Kumaş seçerken kulağınıza küpe olacak öneriler ise;
  1. Sıcak bir görünüm için şönil gibi dokulu kumaşlar tercih edilmelidir.
  2. Döşemelik kumaş seçerken; perde, halı ve diğer mobilya renkleriniz göz önüne alınmalıdır.

  3. Kanepelerde düz kumaşlar üzerine desenli yastıklar kullanabilirsiniz.

  4. Mekanı daha ferah göstermek istiyorsanız alçak kanepeler tercih etmelisiniz.

  5. Açık alanları kapatmamak için etekli kanepe yerine ayakları açıkta olan kanepe tercih edilmelidir.

  6. Çocuklu ya da evinde hayvan besleyenlerin desenli kumaşları tercih etmesi daha uygundur.

  7. Kumaş, deriye oranla daha yumuşak, sıcak ve davetkardır. Sıcak iklimde yaşayanlar için kumaş daha serin bir seçenek olacaktır. Kaliteli derinin ömrü 15 yıldır. Kumaş kaplı kanepelerde bu süre yarı yarıya azalır.

  8. Düz yapılı kumaşlar çabuk aşınır ve tozu gösterir. Bu kumaşlarda daha çok koton, moher, denim gibi alternatifler seçilmelidir. Dokulu kumaşlar ise kanepeye derinlik verir. Şönil, kadife, bukle en popüler seçeneklerdir.

Hiç yorum yok: